Om oss


Når du får en Main Coon som familiemedlem så vær forberedt på å få et pelsaktig ansikt

som møter deg på døren når du kommer hjem.

Her får du en som tolmodig venter til du har tid til å gni magen hans

og du vil altid ha noen som kan varme fanget og hjerte ditt i stille stunder.

  OM OSS


Velkommen til NO* Langhalen!

Vi er et lite oppdrettet som ligger i Sveio, et vakert sted i Vest-Norge og våre katter lever som medlemmer av vår familie.

Våre katter står aldri i bur. Vi har en stor flott kattegård der alle får gå fritt. Her kan de klatre i tre og leke seg med ulike leker.

Våre katter er DNA testet og blir årlig kardiale ultralyd testet av en sertifisert kardiolog.


NO* Langhalen er stolte av å være registrert i FIFe organisasjonen.  Vi er medlem i katteklubben Rogaland RasekattklubbNorske Rasekattklubbers Riksforbund,  samt   Maine Coon Lovers and Breeders (MCO LaB).

Hvis du er interessert i å anskaffe deg en av våre vakre, lykkelige Maine Coon'ere så er du velkommen med din henvendelse.

Send oss gjerne en e-post eller ring!
OM MAINE COON


OPPRINNELSE

Det er mange myter omkring opprinnelsen til rasen Maine Coon.

En svær populær (selv om biologisk umulig): myte er den at de stammer fra parring mellom semi-wild katter og vaskebjørn (raccoons). Denne myten førte til bruk av navnet Maine Coon.

En annen attraktiv historie er den om Marie Antoinette. At når hun planla å rømme under den franske revolusjonen, sendte ho kattene sine til USA for å bli tatt vare på, inntill hun kunne finne seg et hjem.

Den mest realistiske myten og som de fleste oppdrettere tror på er at rasens opprinnelse kommer av naturlig kryssing mellom angorakatter (trolig introdusert av New England sjøfolk), korthår katter og (som vi nordmenn liker å høre) norsk skogkatt brakt til Amerika av vikingene. Dette er Nord-Amerikas eneste naturlige longhair rase, og staten Maines offisielle katt.


BESKRIVELSE

Maine Coon, en av de største rasene av tamme katter, er ofte  referert til som den milde kjempen av kattrasene. Maine Coon har et stort hode, høye kinnbein og kvadratisk snute. Ørene er store og sitter høyt på toppen av hodet, flotte dusker med fine gaupe tupper. Kroppen er lang, rektangulær og brystet er bred. Pelsen er semi lang, silkeaktig, raggete, ujevn med en liten underpels. Halen er ekstremt lang, full og fjæraktig.

Maine Cooner kommer  i alle farger med unntak av de Siamese-lignende spisse fargene. Mer og mer ser vi sølv, rødt, blått, krem og lappet tabbies. Maine Coon kommer også i heldekkende farger som svart, hvit, rød, blå eller  tortoiseshell. Disse fargene kan være med hvit bringe, mage og føtter.

Øyenfarge er nesten alltid grønne, gull, eller en kombinasjon av begge. Unntaket er den heldekkende hvite Maine Coon som kan ha blå øyne eller et blått øye og ett gullt øye.

Maine Coon utvikler seg relativt langsomt, og oppnår ikke deres full størrelse før de er ca 3-5 år gammel. Mange anser dem for å være

det perfekte kosedyr, med deres bajas-liknende personlighet, morsomme vaner og triks, og lett groomed pels.


TEMPERAMENT

Maine Coon er intelligente, lekne og veldig blide. De elsker familien sin og er utmerket for familier med barn, hunder, og andre

katter. De nyter og være med hva som skjer, til å undersøke hva du gjør på og tilbyr hjelp, hvis nødvendig. De er en lojal følgesvenn, og vil følge deg gjennom huset, som om du skulle hatt en kattehund.

Maine Coon er kjærlig kalt "Den Milde giganten", og er kattungelignende og lekende gjennom hele livet sitt. Og selv deres mjaueing er  overraskende myk og lille. De elsker å snakke med sine folk og fortelle om dagen, venter på en mulighet til å spille. De er en blanding av eleganse og

robusthet, villskap og mildhet.


Hva du kan forvente fra en kattunge fra NO* Langhalen.


. vaksinasjon i henhold til alder

. mikro chipped

. registrering fra FIFe

. fortsatt støtte om du har bekymringer

.


Kattungene er klar til å bytte hjem når de er 13-14 uker gamle. Lengre dersom vi føler at kattungen er ikke klar. Dette er for å ivareta kattungenes beste interesse.

 


 Kattens liv:   Luftegård

 

   Klorestativer fra Petfun.de


Tørrfôr for katterOrijen – Cat & Kitten                                              Royal Canin – Mother and Babycat     


MAC's Cat Våtmat

MAC's Cat kattefôr er naturlig ernæring som er svært godt egnet for fôrømfintlige katter. I naturen er kattens måltid basert på rent kjøtt og derfor reagerer de svært ofte allergisk på fôr. Derfor inneholder MAC's ikke korn eller soya. Den høye andelen kjøtt - 70% - sørger for naturlig smak og høy akseptanse. Det inneholder kun de beste stykkene fra hjerte, lever eller lunge. Det inneholder ikke formkjøtt, dyre- eller beinmel. Det er tilsatt livsviktig taurin som kattens kropp ikke kan produsere i tilstrekkelige mengder. Det styrker synet og fremmer et sterkt hjerte. Fôret inneholder ikke fargestoffer, aromastoffer eller konserveringsmidler. Dette i kombinasjon med skånsom tilberedelse byr på naturlig nytelse og høy toleranse. Viktige vitaminer og mineraler runder av måltidet og forsørger katten med alt som den trenger. Fôret er produsert i Tyskland.

Våtfôr for katter

  Kattesand


 Greenwoods  plantebasert klumpsand

Biologisk nedbrytbar klumpsand   av 100 % naturlige plantefiber klumper seg svært raskt og binder fuktighet og lukt på naturlig vis: på grunn av strukturen på plantefibrene kan denne tresanden ta opp syv ganger sin egen vekt i fuktighet. Plantebasert sand er svært sparsom i bruk og tre ganger så effektiv som vanlig kattesand. Greenwood kattesand kan kastes i komposten eller i små mengder i toalettet. Et kjempebra naturprodukt!